Digitalna preobrazba podjetja TAB d.d.

TRAJANJE PROJEKTA                        PRORAČUN PROJEKTA                       EU-FINANCIRANJE

10/2021–03/2024                                         3,08 mio €                                           1,63 mio €

NAMEN PROJEKTA: S projektom DIGITAB želi podjetje TAB skupaj s konzorcijskimi partnerji razviti nove tehnologije, ki bodo omogočale oddaljeno spremljanje stanja baterij v uporabi s pomočjo podatkov, ki bodo pridobljeni z uporabo IoT tehnologije. Ti podatki bodo uporabljeni za analizo stanja baterij, izboljšavo kakovosti baterij ter razvoj novih poslovnih modelov kot je na primer »Battery as a Service«, kjer podjetje ne bo več prodajalo produktov kot takih ampak baterije kot storitev. Z uporabo VR in AR tehnologij bo razvita platforma, ki bo omogočala oddaljeno podporo servisnim storitvam ter virtualno učenje novega kadra. V okviru projekta bo izboljšano stanje spremljanja tehnoloških in okoljskih parametrov tekom proizvodnje baterij ter digitalno podpisovanje sledljivosti proizvodnje z zapisovanjem teh podatkov s pomočjo veriženja blokov.

CILJI PROJEKTA: Omogočeno spremljanje z obdelavo podatkov o baterijah s pomočjo IoT tehnologije ter uporaba VR in AR tehnologije za izboljšanje servisnih storitev na daljavo in učenje kadra ter spremljanje tehnoloških parametrov v proizvodnji s postavitvijo okolja za razvoj novih poslovnih modelov, kot tudi uvedba digitalnega potnega lista baterij.

tab skupina stroka.si pro-bit inbex

sofinanciranje Evropske Unije

Finančna sredstva za izvedbo projekta zagotavljata Republika Slovenija in Evropska unija iz Mehanizma za okrevanje in odpornost, NextGenerationEU.